Saturday, 31 December 2011

Fatah dan Hamas bergaduh Zionis yang untung....


Rabu , 28/12/2011 - Jawatankuasa Keluarga Tahanan Penjara berunsur Politik berkata bahawa ejen keselamatan pihak berkuasa Palestin (PA) masih melakukan tangkapan politik secara rambang di Tebing Barat walaupun fasa perbincangan ke arah perpaduan negara masih berlangsung antara gerakan Fatah dan Hamas.
Dalam satu kenyataan media bersama Persatuan Belia Muslim, jawatankuasa tersebut menyeru semua rakyat Palestin supaya menyertai protes ke-25 yang diadakan bagi mengutuk pencabulan terhadap hak-hak kebebasan di Tebing Barat. Protes itu akan menuntut supaya PA menamatkan aktiviti tangkapan politik terhadap rakyat Palestin dan ketidakadilan dalam proses pemecatan penjawat awam hanya kerana hubungan politik mereka.
“Pencabulan kebebasan merencatkan perbincangan” akan menjadi slogan protes tersebut yang dijangka diadakan pada hari Khamis di Bandar Al-Khalil.

Fatah dan Hamas bergaduh Zionis yang untung.
UMNO dan PAS bergaduh siapa yang untung?
Fatah dan Hamas bergaduh, bumi Palestin terus dijajah dengan keganasan syaitani.
UMNO dan PAS bergaduh, minda umat bercelaru dengan permusuhan dan kebencian.
Jadi siapa yang untung???
Kanak-kanak Islam Palestin terus dibunuh, tanah umat Islam dirampas, hak mereka dinafikan di bumi mereka sendiri, siibu kehilangan anak, siisteri kehilangan suami. 
Di Malaysia pula? Siibu Islam kehilangan anaknya yang murtad mengikut kekasih, Sibapa kehilangan anaknya yang merempit dijalanan. Masalah sosial berleluasa, zina berleluasa, permusuhan sesama Islam terus menjadi-jadi. Terhakisnya sifat kasih sayang sesama Muslim. Kurangnya sikap nasihat menasihati sesama Muslim sebaliknya sentimen permusuhan yang dipilih.
Jadi maaf saya ingin bertanya, siapa yang untung dan siapa yang rugi???
Marilah kita bermuhasabah diri dan kembali bersatu padu dibawah naungan kebenaran. Marilah kita bertaqwa kepada ALLAH swt dengan sebenar-benar taqwa, berpegang teguh dengan ajaran Islam yang sebenar.


Firman ALLAH swt maksudnya:

“Berpeganglah kamu dengan tali-tali Allah dan jangan kamu berpecah belah." (Ali Imran: 103)


abu umair 30.12.11

No comments:

Post a Comment